MENÜ
Ami az egyik embernek étel, a másiknak méreg. A nap fényt ad a sasnak, de megvakítja a baglyot.
Bármilyen egyszerü is az étel,a született szakácsot tévedhetetlenül föl lehet ismerni.

A szakácsok szakmájukat kitanulhatják kuktaként, főleg kisebb vállalatoknál, de a nagy sikerű éttermek inkább szakácsiskolákból vesznek fel diplomás szakértőket; ez esetben sem ritka valamiféle tanoncság elvégzése. Nagyobb éttermekben sokszor létezik egy személyzeti hierarchia, melyet a szakács és főszakács tetőz, vagy szakosodott személyzet, mint például saucier vagy patissier.

A szakács (franciául chef cuisinier) az a személy, akinek a munkája a fogyasztásra szánt étel elkészése, étteremben vagy intézetben, ellátásról gondoskodó (catering) cégnek vagy egy élelmezőnek.

 

 

Szavazás

Tetszik a web oldal ?
nagyon jo
igen
Asztali nézet